جنین های حاصل از آی وی اف

بهترین سن فریز تخمک ؟

تحقیقات جدید از سوی سازمان نظارت بر باروری و جنین‌شناسی انسانی (HFEA) نشان می‌دهد که فریز تخمک به سرعت به عنوان یک روش درمانی مؤثر برای حفظ باروری زنان در حال توسعه است. با این حال، برای اینکه این روش موفقیت‌آمیز باشد، تخمک‌ها باید در سن بهینه بالینی ذخیره شوند.

برنامه‌ریزی برای فریز تخمک گزینه خوبی است اگر می‌خواهید خانواده‌ای تشکیل دهید یا گسترش دهید اما به زمان بیشتری برای آمادگی نیاز دارید. دو سوال کلی در مورد سن فریز تخمک مطرح می‌شود. اول، مادران آینده می‌خواهند بدانند بهترین سن فریز تخمک چیست و دوم، می‌خواهند در مورد فریز تخمک در ایران ، شیراز بدانند.

در این مقاله به این دو موضوع خواهیم پرداخت و شما همه چیز را در مورد آن‌ها خواهید دانست.

چرا سن فریز تخمک مهم است؟

سن فریز تخمک به‌طور انتخابی در حال رایج شدن است زیرا زنان بیشتری تصمیم می‌گیرند فرزندآوری را به تأخیر بیاندازند. زنانی که تصمیم به فریز تخمک‌های خود به‌طور انتخابی می‌گیرند، هدفشان این است که با استفاده از تخمک‌های فریز شده خود، شانس موفقیت در تولد زنده یا تولدها را افزایش دهند.

سه دلیل اصلی اهمیت سن فریز تخمک عبارتند از:

  1. این امر بر احتمال عملکرد تخمک‌ها در صورت نیاز تأثیر می‌گذارد.
  2. این امر بر تعداد چرخه‌هایی که می‌خواهید انجام دهید تأثیر می‌گذارد.
  3. این امر بر احتمال نیاز شما به استفاده از تخمک‌های فریز شده‌تان در آینده تأثیر می‌گذارد.

به طور کلی، زنانی که در سنین پایین‌تر تخمک‌های خود را فریز می‌کنند، شانس بیشتری برای داشتن تخمک‌های با کیفیت دارند، اما احتمال کمتری برای نیاز به آن تخمک‌ها در آینده دارند. زنان مسن‌تر شانس بیشتری برای نیاز به تخمک‌های فریز شده خود دارند، اما معمولاً نیاز به گذراندن چرخه‌های بیشتری دارند تا تخمک‌ها مؤثر واقع شوند.

سن ایده‌آل برای فریز تخمک چیست؟

در مطالعه‌ای توسط Cobo و همکاران (ساخته شده توسط Fertility)، مشاهده می‌شود که زنانی که قبل از ۳۵ سالگی ده تخمک خود را فریز کرده‌اند، تقریباً دو برابر نرخ موفقیت حاملگی‌های موفق نسبت به زنانی دارند که همان تعداد تخمک را در سن ۳۶ یا بالاتر فریز کرده‌اند. این مقایسه نشان می‌دهد که زنانی که قبل از ۳۵ سالگی ده تخمک خود را فریز کرده‌اند، تقریباً دو برابر نرخ موفقیت حاملگی‌های موفق نسبت به زنانی دارند که همان تعداد تخمک را در سن بالاتری فریز کرده‌اند.

علاوه بر این، برای زنان “مسن‌تر” (۳۶ سال و بالاتر) بسیار کمتر احتمال دارد که آن ده تخمک را در یک چرخه به دست آورند. این امر با داده‌هایی از یک کلینیک در نیویورک تأیید می‌شود که نشان می‌دهد چه تعداد تخمک در هر سن بازیابی شده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهند که چه تعداد تخمک در هر سن بازیابی شده‌اند.

با این حال، مقاله دیگری نشان می‌دهد که میانگین سن فریز تخمک زنانی که تصمیم به ذخیره تخمک‌های خود در نیتروژن مایع برای اهداف پزشکی می‌گیرند، ۳۸ سال است و برخی از زنان همچنان این کار را تا دهه ۴۰ زندگی خود انجام می‌دهند.

این امر نشان می‌دهد که باید در صنعت تولید مثل در بریتانیا کارهای بیشتری برای توسعه بهترین روش‌ها برای فریز و ذوب درمان‌ها انجام شود. بیماران باید از خطرات مربوط به حاملگی در سنین بالاتر مطلع شوند و برای مراکز پزشکی ضروری است که در مشاوره به بیماران در مورد گزینه‌های درمانی موجود مسئولیت‌پذیر باشند. اگر زنی بالای ۴۰ سال تصمیم به فریز تخمک‌های خود بگیرد، احتمال بسیار کمی وجود دارد که در آینده باردار شود. به همین دلیل، کارشناسان معتقد نیستند که این انتخاب برای زنان بالای ۴۰ سال منطقی است.

سالی چشایر CBE، رئیس HFEA، معتقد است که ضروری است زنانی که در نظر دارند هرگونه درمان باروری را انجام دهند، به‌طور کامل از خطرات و هزینه‌های مربوطه و همچنین احتمال واقعی موفقیت روش مطلع باشند.

زنانی که در درمان از تخمک‌های فریز شده خود استفاده می‌کنند، نرخ موفقیت ۱۸ درصد دارند، در حالی که زنانی که از تخمک‌های اهدایی فریز شده استفاده می‌کنند، نرخ موفقیت ۳۰ درصد دارند. این بدان معناست که هیچ اطمینانی در دستیابی به یک بارداری سالم و تولد وجود ندارد. فریز تخمک قبل از اینکه زنی به سن ۳۵ برسد، بهترین شانس برای داشتن خانواده‌ای که بسیار مشتاق آن هستند را به آن‌ها می‌دهد. کلینیک‌ها وظیفه اخلاقی دارند این نکته را به بیماران خود اطلاع دهند.

بهترین سن برای فریز تخمک معمولاً بین ۲۰ تا ۳۵ سالگی است، اما بهترین بازه سنی ۲۵ تا ۳۵ سالگی در نظر گرفته می‌شود. در این سنین:

تخمک‌ها از کیفیت بالاتری برخوردارند و احتمال باروری در آینده بیشتر است.
ذخیره تخمدان هنوز مناسب است و تعداد تخمک‌های قابل فریز بیشتر خواهد بود.
احتمال اختلالات کروموزومی کمتر است که به افزایش شانس بارداری موفق کمک می‌کند.

🔹 پس از ۳۵ سالگی، کیفیت و تعداد تخمک‌ها کاهش می‌یابد و پس از ۴۰ سالگی، موفقیت فریز و استفاده از تخمک‌ها در آینده کمتر می‌شود.