تشخیص بیماری های ژنتیکی پیش از لانه‌گزینی (PGD یا Preimplantation Genetic Diagnosis) یک فناوری پیشرفته در حوزه تولیدمثل است که به زوج‌هایی که در معرض خطر انتقال بیماری‌های ژنتیکی به فرزندان خود هستند، کمک می‌کند. PGD به طور معمول با فناوری IVF (لقاح خارج رحمی) ترکیب می‌شود.

PGT

تشخیص ژنتیکی پیش از لانه‌گزینی (PGT یا Preimplantation Genetic Testing) مجموعه‌ای از روش‌های پیشرفته تشخیصی است که برای شناسایی ناهنجاری‌های ژنتیکی در جنین‌های ایجاد شده از طریق فناوری‌های کمک به باروری مانند IVF (لقاح آزمایشگاهی) استفاده می‌شود. PGT به پزشکان و زوج‌ها این امکان را می‌دهد که تنها جنین‌های بدون ناهنجاری‌های ژنتیکی شناخته شده را برای انتقال به رحم انتخاب کنند.

PGS

غربالگری ژنتیکی پیش از لانه‌گزینی (PGS)، که اکنون اغلب به عنوان PGT-A (تشخیص ژنتیکی پیش از لانه‌گزینی برای ناهنجاری‌های آنیوپلوئیدی) شناخته می‌شود، یک روش غربالگری است که برای شناسایی ناهنجاری‌های کروموزومی در جنین‌های ایجاد شده از طریق فناوری‌های کمک به باروری مانند IVF استفاده می‌شود. هدف اصلی PGS اطمینان از انتقال جنین‌هایی است که تعداد کروموزوم‌های طبیعی دارند، به منظور افزایش شانس بارداری موفق و کاهش خطر سقط جنین.

PGT-A

PGT-A (Preimplantation Genetic Testing for Aneuploidy) روشی از آزمایش ژنتیکی است که بر روی جنین‌های ایجاد شده از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام می‌شود. هدف اصلی PGT-A شناسایی جنین‌هایی با تعداد کروموزوم‌های صحیح است، به منظور انتخاب جنین‌هایی با بهترین شانس برای بارداری موفق و کاهش خطر سقط جنین.

PGD

PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis) روشی است که در فرآیند لقاح آزمایشگاهی (IVF) برای شناسایی بیماری‌های ژنتیکی و اختلالات کروموزومی در جنین‌ها قبل از انتقال به رحم مادر استفاده می‌شود. هدف اصلی PGD جلوگیری از انتقال بیماری‌های ژنتیکی به نسل بعدی و اطمینان از سلامت جنین‌ها است.

 یک ابزار ارزشمند در پزشکی تولید مثل است که به زوج‌ها کمک می‌کند تا از سلامت جنین‌های خود اطمینان حاصل کنند و خطرات بیماری‌های ژنتیکی را به حداقل برسانند.

تعیین جنسیت

بعضی از زوجها در مراجعه به کلینیک های فوق تخصص ناباروری ، مطرح میکنند که میخواهند علاوه بر تعیین جنسیت جنین ها ، بارداری دوقلو داشته باشند .

یعنی دوقلو پسر ، دوقلو دختر و یا یک پسر و یک دختر . با استفاده از بهترین روش تعیین جنسیت که همان روش پی جی دی است ، تعیین جنسیت قطعی امکان پذیر می باشد و در صورتی که بیش از یک جنین با جنسیت های دلخواه ، در یکبار انتقال ، به رحم منتقل شود شانس دوقلویی نیز افزایش می یابد.