یکی از مشکلاتی که این روزها بیش از سه میلیون زوج ایرانی با آن مواجه هستند ناباروری می باشد که بنیان برخی از خانواده ها به همین علت با تهدید مواجه می شود. این در حالی است که یکی از راه های درمان ناباروری استفاده از رحم اجاره ای است که به دو صورت انجام می شود.

  • روش اول که به آن لقاح مصنوعی می گویند، نطفه مرد و تخمک زن خودش را در خارج از رحم بارور و به دلیل عدم توانایی زن در بارداری، آن را به رحم زن دیگری تزریق می کنند.
  • روش دوم نطفه مرد را در رحم غیر همسرش تزریق کرده و از تخمک زن دیگری استفاده می کنند تا وی از این طریق صاحب فرزند شود.

 رحم اجاره ای می تواند برای زوج هایی که تحت درمان های مختلف پزشکی قرار گرفتند و هنوز نتیجه مطلوبی نگرفتند، یک چشم انداز و نور امید  باشد. اما روش رحم اجاره ای دقیقاً چیست؟

روش انجام: یک عمل پزشکی است که در آن یک زوج نابارور می توانند از طریق استفاده از رحم زن دیگری صاحب فرزند شوند. این کودک می تواند فرزند بیولوژیکی خود آنها باشد یا فقط از نظر ژنتیکی با یکی از والدین مرتبط باشد. 

حکم شرعی رحم اجاره ای

آنچه که در روش های معمول پزشکی برای اهداء جنین یا گامت مورد استفاده قرار می گیرد، همان روش اول لقاح مصنوعی است که قانون آن در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۸۲ طی 5 ماده در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در هشتم مرداد ۱۳۸۳ به تایید شورای نگهبان و آیین‌نامه آن در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۳ به تصویب هیأت دولت رسیده و مجوز پرورش کودک حاصل از سلول مادر و پدر شرعی در رحم فرد دیگر، در قبال دریافت اجرت صادر شد.
 
حکم شرعی رحم اجاره ای