طی سال‌های اخیر با افزایش تکنولوژی و حضور بیشتر و موثرتر زنان در جامعه سن ازدواج بانوان افزایش پیدا کرده است و همین امر باعث شده تا زمان طلایی بارداری طبیعی برای برخی از زنان از دست رفته و امکان مادر شدن کاهش پیدا کند. به طور معمول خانم‌های بالای 35 سال بارداری خطرناک‌تری را تجربه می‌کنند و حتی ریسک ناباروری آنها نیز زیاد است. به منظور حفظ باروری در این دسته از زنان کلینیک ناباروری دکتر کرامتی روشی را تعبیه و طراحی کرده‌اند که فریز یا انجماد تخمک نام دارد.

فریز یا انجماد تخمک یک روش محبوب حفظ باروری است که برای افزایش شانس بچه‌دار شدن زنان سن بالا استفاده می‌شود. کسانی که قصد دارند در سنین بالا مادر شوند، با کمک این روش می‌توانند تخمک‌های خود را سالم نگه‌دارند و برای بارداری در آینده آرامش خاطر داشته باشند. متاسفانه برخی از بانوان جوان به سرطان مبتلا هستند و نمی‌توانند قبل از درمان کامل خود یا در سنین مناسب برای بارداری اقدام کنند، بنابراین با کمک این روش می‌توانند شرایط بارداری خود را حفظ کنند. همچنین زنانی که به دلایلی همانند کسب تحصیلات عالی، فرزندآوری خود را به تعویق می‌اندازند، می‌توانند تخمکشان را فریز کنند.

در صورتی که شما نیز برای حفظ باروری خود به همین موضوع فکر می‌کنید، بهتر است مطلب زیر را به طور کامل مطالعه کنید.

در بخش‌های قبلی توضیح دادیم که فریز یا انجماد تخمک یکی از روش‌های کمک باروری پرطرفدار و محبوب است که طبق مراحل زیر در کلینیک ناباروری دکتر پگاه کرامتی انجام می‌شود:

  • انجام مشاوره و درصورت لزوم انجام غربالگری های لازم
  • تحریک تخمدان‌های خانم برای تولید بیشتر تخمک‌ها
  • تزریق هورمون به خانم طی 10 تا 12 روز برای توسعه تولید تخمک‌
  • مانیتورینگ میزان رشد فولیکول ها از طریق سونوگرافی های منظم در فواصل زمانی که پزشک متخصص،معین میکند
  • تعیین زمان تزریق هورمون آزاد سازی از طریق سونوگرافی
  • خارج کردن تخمک با استفاده از سوزن و دستگاه ساکشن
  • انجماد تخمک‌های بازیابی شده

 

آیا فریز یا انجماد تخمک عوارض دارد؟

فرایند هورمون درمانی و  فریز یا انجماد تخمک می‌تواند بعضی عوارض احتمالی را به دنبال داشته باشد که عبارتند از:

در برخی موارد دختران بعد از پشت سر گذاشتن این مراحل، با عوارض جانبی روبرو می‌شوند که امری طبیعی است. شایع‌ترین عوارض فریز تخمک مشابه شرایط پریود خواهد بود که در مرحله تزریق هورمون آن را تجربه می‌کنند. همچنین نفخ و احساس گرفتگی نیز از دیگر عوارض منجمد کردن تخمک هستند.